שיהיה במזל טוב ושיהיה / עם הרבה בסטייל ;)  

עשרת הדיברות לאמא מתחילה לעיצוב חדר תינוקות משולם

1. איך גדלת לי כל כך מהר? הטיפ הראשון והחשוב מכל הוא שתינוקות גדלים כל כך מהר כך שאנחנו לא מספיקים לשים לב והם הופכים לילדים בוגרים ולכן הריהוט ישמש אתכם לזמן קצוב ואז הצרכים ישתנו. בשל הזמן הקצוב שתשמשו בריהוט אין צורך להשקיע סכומי עתק. חשוב להצטייד במיטה ושידת החתלה והשאר לגמרי עניין של רצון והשקעה. אם אומרים לכם שצריך וחייב – תדלגו. נסו לחשוב מה אתם צריכים ואל תקנו כי אמרו לכם שצריך.
 חישבו על ריהוט שיוכל לשמש אתכם גם בעתיד. לדוגמא מיטה שמשמשת תחילה כמיטת תינוק ומיטת מעבר בהמשך. ריהוט נוסף – כורסת הנקה שיכולה להיות בחדר כרהיט ולשמש אתכם בהמשך לרהיט בסלון / חדר טלוויזיה וכד׳.
2. לו הקירות היו יכולים ללחוש לנו סוד – בעלות לא גבוהה, בעל אופי, טקסטורה וצבע במאמץ מינימלי מגיע החלק הבא – עיצוב הקיר! בדרך כלל בוחרים בחיפוי חלק ורק קיר או כמה קירות שעליהם יודבק בחלק התחתון טפט. הנועזים שבניכם יבחרו דווקא לחפות את התקרה. ניתן לעצב את הקירות בטפסים פשוטים וניתן להפליג עם הדמיון ולעצב את הטפטים שעומדת מחשבה מאחורי העיצוב לדוגמא טפט של חיות שמזמינות את הבייבי שלנו לחקור אותן וללמוד עליהם בעתיד (כאלה שלא ניתן לפגוש בפארק הציבורי ;) )
3. יחודייות  - חדרי תינוקות נוטים בדרך כלל להיות דיי דומים אחד לשני. כדי לשבור ולצאת מהתבנית המוכרת והידועה נסו להשקיע בפריט אחד בחדר שיתן את הטאץ האישי הפרסונלי. זה יכול להיות פריט שנוצר במיוחד בשבילכם או בעבודת יד. דוגמאות: ציורי קיר בדמויות רכות ונאיביות שיכולים להשתלב מושלם, תמונת בד של המשפחה, תמונה בד עם השם של הבייבי , או אפילו יכול להיות השם שלו על שלל פריטים כמו מצעים בהזמנה אישית, טפט / מדבקת קיר / שלט עם השם, הזמנת תמונת קולאז' עם פריטים אישיים, תעודת לידה ועוד.
עיצוב-חדר-תינוקות-דוגמא

עיצוב חדר תינוק

עיצוב-חדרי-תינוקות

עיצוב חדרי תינוקות

4. מקומות אחסון- חדר התינוק אינו שונה מכל חדר אחר בבית וזקוק גם הוא למקומות אחסון וארונות. לתינוק הקטן שלנו גם אם זה לא נראה בהתחלה, יש המון ציוד. מקומות אחסון פתוחים וסגורים יסייעו לכם לשמור על ארגון בחדר. שידת החתלה לתחילת הדרך היא פתרון מעולה. עדיף שתהיה רחבה. היא האומנם שידת החתלה אך משמשת אותנו בהחלט גם כמקום אחסון. ניתן לשים שם את כל דברי הרחצה, סינרים, טיטולים, מצעים ובהמשך אף צעצועים.
5. ורוד / תכלת? או שמאסנו? בשנים האחרונות היה מקובל לעצב חדרי ילדים בצבעי פסטל במקרה הטוב ובמקרה הבנאלי לבנות בצבע ורוד ולבנים בצבע תכלת. היום ממולץ לזנוח את פלטת הצבעים המסורתית של ורוד ותכלת ולאמץ צבעי יוניסקס שמגיעים מעולם המבוגרים. פלטת גוונים רחבה יותר שמכילה מגוון צבעים ניטרליים, פחות מגדריים וילדותיים שיתאימו לכם לאורך זמן. ניתן ללכת גם על פלטה חורפית שחור-לבן-אפרפר, או פלטה חמימה שמנת-אדום-כתום-אדמה. אפילו צהוב-חרדל, מנטה, כחול וירוק מעושנים, גוני לבן, זהב, ורוד פודרה וכמובן לשלב עם רהיטי עץ שישתלבו עם כלל הצבעים.
6. עיצוב סקנדיבנבי / נורדי – עיצוב שמקורו בארצות הקור של צפון אירופה. מזוהה עם עיצוב מודרני ומינימליסטי, או במילה אחת: סקנדינבי. הסגנון הזה הפך פופולריים בכל חללי הבית וגם בחדרי הילדים והתינוקות. פלטת הגוונים המונוכרומטית שמתבססת על גווני שחור, לבן ואפור, וכן פלטת הצבעים רגועה ולא עמוסה מידי כדי שיהיה אפשר לבלות בחדר שעות ארוכות מבלי להתיש את העיניים. בחרו בצבעים מונוכרומטיים היוצרים רקע שקט לשאר הפריטים בחדר. אם אתם מחליטים לצבוע את החדר, בחרו קיר אחד ועליו תעבדו. סגנון העיצוב הסקנדינבי שם דגש רב על שימוש בחומרים טבעיים ולכן בחדרי ילדים הנטייה היא להשתמש במוצרים ידידותיים לסביבה, אורגניים, ממוחזרים, וכן לשלב פריטים מעץ, צמחים ובכלל מוטיבים טבעיים, גם בהדפסים ואקססוריז. בנוסף, בעיצוב הסקנדינבי פונקציונליות היא ערך עליון. ניצול החלל חשוב ממש כמו המראה שלו. בחרו רהיטים  רב תכליתיים, קלים להזזה (למשל על גלגלים) וכמובן שימושיים ולא רק יפים. בהשראת הטרנד הנורדי, הרהיטים קלים ודקים יותר כדי לאפשר לכמה שיותר אור לחדור.

 
7. שימו דגש על הפריטים הקטנים
בחרתם ארון, שידת החתלה, כורסת הנקה ומיטת תינוק, בחרתם פלטת צבעים וצבעתם את הקירות. כל זה טוב ויפה, אבל החדר עדיין לא נראה שלם וניתן את כל האופי העיצובי לצקת בעזרת אביזרים. כמו כל חדר/חלל אחר בבית, גם חדר הבייבי שלכם זקוק לפריטים נוספים שישלימו את התמונה: תמונת, שטיח, וילון, מובייל, עציצים, גוף תאורה, מנורות לילה, סל כביסה, סלי אחסון על שידת ההחתלה מעוטרים, פופים, אוהלי טיפי, לוכדי חלומות, שמיכות, וכד.
גם כאן כמובן יש להקדיש מחשבה לצבעוניות ולצורניות של האלמנטים ולאופן שבו הם מפוזרים בחלל.  דבר נוסף - היום אפשר לבחור שלל אקססוריז זולים שאפשר להחליף בקלות כשנמאס, לכן נמליץ בחום לשמור על תשתית בסיסית ועל-זמנית לחדר ולשנות מידי פעם את האביזרים, בדגש על תמונות וחפצי נו (כך למשל גלויות ופוסטרים של בת הים הקטנה שהיום באופנה יוחלפו בעתיד בטרנד הבא).
8. עוד אחד יותר נחמד - הורים רבים מעדיפים שילדים צעירים ישנו יחד בחדר אחד ולא לחוד בחדרים נפרדים. לעתים מדובר באילוצי מקום, אבל במקרים רבים זו החלטה ערכית וחינוכית שמתקבלת גם אם יש חדר נוסף פנוי בבית. כדי לעצב חדר לשני ילדים בגיל שונה צריך להתחשב בצרכים של כל אחד מהם בבחירת הצבעוניות של החדר, העיצוב והאבזור, וגם לחשוב על העתיד. יש לתחום את החדר לפינת משחקים ופינת שינה. בפינת השינה ניתן גם למקם מיטת קומותיים כדי להרוויח מקום. פינת המשחק תכלול את המשחקים, פינת יצירה, קריאה והכנת שיעורי בית. כדי לתת לכל ילד בכל זאת את הפינה הכיפית ותחושת השייכות בחדר, נמליץ לכם לעצב לכל אחד קיר או אזור משלו נ, באותו סגנון כדי לקבל חדר הרמוני״. ניתן לתחום לכל ילד את אזור המיטה שלו ומעל המיטה לדאוג לפריט ייחודי לילד עם השם או אפילו תמונה שלו.
 
 

תגובות למאמר - עיצוב חדרי תינוקות

x

#{title}

#{text}

#{price}